Lena Sandberg är gymnasieingenjör med påbyggnad inom vägteknik. På 90-talet arbetade Lena som entreprenör, med arbetsuppgifter som utsättningsbiträde, ansvarig för gruslaboratorium, kalkylator, arbetsledare och platschef. Under 2000-2004 var Lena anställd av SCA Skog som vägansvarig för Medelpads Skogsförvaltning.

Sedan 2004 har Lena konsultuppdrag som projekt- och byggledare inom väg- och järnvägsprojekt, med Trafikverket som beställare. Lena har bl a uppdrag som delprojektledare för projektet Plankorsningssäkerhet inom Region Mitt, med ansvar för planering, projektering och byggande.

Vidare har Lena haft flera uppdrag åt Projekt Ådalsbanan som byggledare mark och arbetschef bullerskyddsåtgärder. Just nu pågår uppdraget som projektingenjör ERTMS i pilotbanorna Ådals- och Botniabanan.

Fritiden tillbringar Lena helst i stallet. För att kunna konkurrera i Grand Prix klasser på elittävlingar, krävs träning minst fyra dagar i veckan. Sommartid blir det många båtturer i skärgården runt Sundsvall tillsammans med sambon och hunden. Det blir gärna besök på Granön, Rödön, Porter Café och andra smultronställen runt Alnö.